Andrew Doughty Architectural Design
   
   
 

 

Carr Mount

Carr Mount itself was particularly neglected and dilapidated.

Several unsympatheitc extensions had been added and the roof, as well as severely leaking and in need of renewal, had been mutilated in the making way for a rear staircase giving access to the second floor.

The roof was totally renewed, the extensions removed and the floor plan remodelled to give a less obtrusive access to the second floor. A retaining wall was constructed to the rear and side of the house to detach the building from the adjacent bankside. This wall created space for an additional terrace and also for a garage block with a family room over. Fenestrations were reworked to give more balance to the newly exposed elevations.

The interior has been totally restored with all period fireplaces being renovated, a new staircase constructed and most bedrooms now being en-suite.

All internal and external features have been retained including some new ones added and some existing ones being improved.

All materials, and all architectural details used, are faithful reproductions of existing features where details or part details remained.

A high quality hard and soft landscaping scheme has been designed and implemented.

All work has been carried out to the complete satisfaction of the local planning authority and English Heritage.

 

 

 

 
 

 

 

The Barns

The barns have been converted to an extremely high standard and to suit modern living. The architectural integrity of the existing agricultural buildings has been maintained and forms a superb juxtaposition with the more modern materials used in the conversions. This gives the barns their own unique identities yet they remain essentially agricultural building conversions and leaves one in no doubt that Carr Mount is the 'jewel in the crown" of the estate.

Full disabled facilities have been incorporated into the main barn including level access, a disabled bathroom and widened doors allowing access to same.

All units have outside spaces and/or a balcony.

 

 

 

 

 
 

 

 

Virtual Tours

We have a range of virtual 360º tours available so that you can view a selection of the interiors of the finished rooms. Click the links below to see the following:

The Cottage | The Barn | The Byre

 

 

 

 
 

 

Transformations - Before and After

Click on the following images to see some of the before and after shots of the work carried out on the new house, workshop/estate office conversion, new garage buildings and barn projects .

      

 
 

 

The Work In Progress Images

Click on the following images for an insight to some of the stages of work during the building process while our team were creating the new house, workshop/estate office conversion, new garage buildings and barn projects.

      

 

 

 

houses | apartments | conversions | extensions and renovations | contact | site map | posters | homepage
all information ©2011 Doughty Architectural Ltd | website by bettondesign.co.uk